2014 - Sárvár , Vármelléki Óvoda felújítása

2014 - Sárvár , Vármelléki Óvoda felújítása



2014 -  Sárvár , Vármelléki Óvoda felújítása 2014 -  Sárvár , Vármelléki Óvoda felújítása

      
2014 -  Sárvár , Vármelléki Óvoda felújítása:
            A meglévő Vármelléki Óvoda épülete az építési telken , szabadon állóan került elhelyezésre. A kétszintes fő épületrész az 1970-es évek elején épült , majd ezt követően  bővítve készültek el a földszintes udvari épületrészek , míg a mostani állapot kialakult . Az óvoda épületegyüttesének részeként kialakításra került a földszinten konyhai rész is .
            Az óvoda épületének főbejárata a Várkerületről nyílik , az északkeleti homlokzaton . Az épület az utcavonaltól távolabb elhelyezett , nagy előkerttel került megépítésre .
            A kétszintes épületrész bejáratával közvetlenül szemben helyezkedik el a lépcsőház , amelyről a középső elosztó térből nyílnak a csoportszobák és a kiegészítő helyiségek . Ez az épületrész jelenleg öt csoportszobával üzemel. Az udvar felé néző földszinti konyharészből gazdasági folyosón át juthatunk a másik épületrészbe      
A földszintes kialakítású második épületrészben három csoportszobában felügyelnek a gyerekekre. A Vármelléki Óvoda jelenleg nyolc csoportszobával működik, amely az átalakítási, felújítási, bővítési munkákat követően kilenc csoportszobára fog növekedni.
            Az épületen az átadása óta jelentősebb mértékű , átfogó külső felújítási munkát nem végeztek , ezért jelenlegi állapotában kívülről rendkívül elavult  állapotba került.
            A szükséges felújítási munkák költségeinek biztosítására Sárvár Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be. A pályázat keretében az óvoda épület nevelési épületrészének felújítása tervezett , a konyhaüzemi rész , kazánház korszerűsítése nem része a tervezett munkáknak.
            Az óvoda épülete két különálló épületrészből áll , amelyeket a földszinten nyaktag kapcsol össze. Az utcához közelebbi , továbbiakban „A” jelű épületrész földszint plussz  emeletes . Szerkezeti rendszerét tekintve az építés idején gyakran használt vasbeton vázas , panelos építési rendszerben készült . Lapostetős kialakítású , külső vízelvezetésű .
            Az utcától távolabbi, továbbiakban „B” jelű épületrész földszintes . Szerkezeti rendszerét tekintve teherhordó falazattal és előregyártott gerendás , béléselemes vasbeton födémmel  készült . Lapostetős kialakítású , külső vízelvezetésű .
            Az épület felújítást igénylő műszaki állapotban van , ezért alakult ki a tervek szerinti elképzelés az épület felújítására és a magastetős kialakításra.
           Az épület alaprajzi kialakítása, helyiségkapcsolatai nagyrészt megfelelőek . A tervezett emeletráépítéssel biztosítjuk a plusz egy csoportszoba bővítést , belső átalakításokkal pedig a még szükséges egyéb helyiségek kialakítását .
            A tervezett felújítási munkák célja a megfelelő minőségi környezet kialakítása az oktatási-nevelési tevékenység ellátásához a szükséges belső átalakítási munkák elvégzésével .




Vissza az előző oldalra!

MÉRMŰ-TERV 2010 Kft. - Magyar